Nails Giveaways Reviews Fashion Outfits Hauls DIY AboutMe Favourites Συνταγες

Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2013

''ΕΚΜΕΚ'' μονο με 1,00e ~~Ευκολο και γρηγορο γλυκο με κεικ~~

Γεια σε ολους..Τι κανετε??
Σημερα λοιπον σας εχω ενα διαφορτικο ποστ απο ολα τα αλλα..
Μιας και ερχονται γιορτες ολοι θελουμε να εχουμε καποιο γλυκο σπιτι μας για να κερναμε...
Μονο που τοσοι που ερχονται στο σπιτι μας αυτες τις μερες θελουμε και ενα σωρο λευτα..
Και ομως οχι...
Εγω σας εχω την λυση..
Εχετε κεικ στο σπιτι που ειτε δεν σας πετυχε,ειτε το εχετε πολυ καιρο και εχει ξεραθει?
Μην το πετατε..
Ξερετε οτι μπορειτε να κανετε ενα πολυ πιο νοστημο γλυκο?
Οχι?
Παμε να ξεκινησουμε λοιπον...

Θα χρειαστουμε:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ:
Κεικ που μας εχει μινει(αν δεν εχετε αλλα θελετε να φτιαξετε αυτο το γλυκο πιο κατω θα σας εχω την συνταγη ενα ενα οικονομικο κεικ)

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
2 κουπες ζαχαρη
1 κουπα νερο
λιγη κανελα
λιγο γαρυφαλλο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
400ml γαλα
1 κρεμα ζαχαροπλαστικης  

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βραζουμε τα υλικα για το σιροπι μεχρι να λιωσουν ολα μαζι και να παρει το χρωμα της καραμελας..Μολις λιωσουν το βγαζουμε απο την φωτια και το χρησιμοποιουμε αμεσως γιατι αρχιζει και κρυωνει.. 



Οσο περιμενουμε να βρασει το σιροπι περνουμε τα κομματια του κεικ και τα απλωνουμε σε ενα ταψι-πιρεξ οτι σας βολευει μεχρι να καλυψουμε ολη την επιφανεια..




Ριχνουμε το σιροπι λιγο λιγο γιατι μπορει να μην χρειαζετε να το βαλουμε ολο..Και με ενα πιρουνι βουταμε το κεικ μεσα στο σιροπ ιγια να ποτιστει καλυτερα..Αν δουμε οτι δεν εχει μαλακωσει τοτε ριχνουμε και αλλο..Αυτο εξαρτατε απο την ποσοτητα το κεικ που εχουμε βαλει ως βαση..

Περνουμε την κρεμα ζαχαροπλαστικης που ειναι σε σκονη..και ριχνουμε το γαλα..



και τα χτυπαμε ειτε με μιξερ για 5 λεπτα ειτε με συρμα..Η συγκεκριμενη κρεμα πιζει πολυ ευκολα και δεν χρειαζετε πολυ ανακατεμα με το συρμα...Και το αποτελεσμα ειναι καπως ετσι..

Μολις την ετοιμασουμε την βαζουμε πανω απο το κεικ μας..


Και το εκμεκ μας που κοστισε μονο 1,οοε που χρειαστηκαμε για την κρεμα ζαχαροπλαστικης ειναι ετοιμο...Γαλα επισης μπορειτε να χρησιμοποιεισετε και εβαπορε που ειναι πολυ οικονομικο αν δεν εχετε σπιτι σας...
Απο πανω μπορειτε να το διακοσμισετε οπως θελετε εσεις..εγω εβαλα κανελα για να εχει περισσοτερο αρωμα και να ειναι πιο οικονομικο..
Και το αποτελεσμα ειναι καπως ετσι..Ετοιμο σε λιγοτερο απο 10 λεπτα και το τρωτε αμεσως...


Αν τωρα δεν εχετε κεικ και θελετε να φτιαξετε ενα οικονομικο ακολουθηστε την παρακατω συνταγη..

ΥΛΙΚΑ
1 αλευρι φαρινα
4-5 αυγα
1 1/2 φλυτζανι βουτυρο
440 γρμ ζαχαρη
1 βανιλια
260ml γαλα(εγω πολλες φορες δεν βαζω και εχει ωραιο αποτελεσμα,επισης μπορειτε να βαλετε χυμο πορτοκαλι αντι για γαλα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπατε το βουτυρο μεχρι να ασπρισει λιγο..
Βαζετε την ζαχαρη και ανακατευετε..
Ριχνετε τα αυγα και την βανιλια και ανακατευετε για 3 λεπτα..
Ριχνετε διαδοχικα το αλευρι με το γαλα..
Μολις εχετε ενα χυλο το βαζετε στην φορμα και ψηνετε στους 180ο βαθμους για μια ωρα..

Εγω χρησιμοποιοω τα μισα υλικα δηλαδη κανω μιση δοση κεικ και εχω αυτο το αποτελεσμα..


Οποτε με μισο κεικ κανω 2 εκμεκ ειτε ενα πολυ μεγαλο ειτε το μισο κεικ το αφηνω κεικ και το αλλο μισο το κανω εκμεκ..και εχω και υλικα για αλλη μιση δοση κεικ...Ξερω μπορει να σας μπερδεψα λιγο..αλλα να σας πω πως με τα υλικα του κεικ που ειναι ολοκληρη δοση ετσι οπως ειναι πιο πανω φτιαχνω ή 2 κεικ ή 4 μικρα εκμεκ ή 2 μεγαλα..
Ελπιζω να μην σας μπερδεψα πολυ...
Ελπιζω να σας αρεσε αυτο το ποστ και να σας φανηκε χρησιμο..
Αν το φτιαξετε και εσεις πειτε μου πως σας φανηκε στα σχολια...
Θα περιμενω να μου πειτε την γνωμη σας..και οτι θελετε να με ρωτησε τε πολυ ευχαριστως να σας απαντησω...
Φιλια Πολλα..
Σοφια..

2 σχόλια:

  1. Έχεις πολύ ωραίο blog...σε ακολουθώ..αν θες ρίξε μια ματιά και στο δικό μου
    alldaybeautiful.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω πολυ...Μολις σε ακολουθησα και εγω..:)

      Διαγραφή